keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Voihan räkä

Otsikko kertoo paljon tästä päivästä. Oloni on todella nuhainen ja kuume yhä nousee yli 38 asteen. Nenän tukkoisuutta hieman helpottaa duact-lääke, jonka avulla sain viime yönkin nukuttua. Kylläpä kunnon yöuni teki hyvää!

Minusta otettiin tänään uudet ct-kuvat. Tulehdusmuutosta näkyi edelleen, mutta vähemmän kuin Oulussa otetuissa kuvissa. Lääkäri suunnitteli, että vielä tällä viikolla minulle tehtäisiin keuhkoputkien tähystys ja huuhtelu, jotta kaikki ylimääräinen saataisiin sieltä pois ja samalla voitaisiin ottaa lisää bakteerinäytteitä. Ajatus tuosta toimenpiteestä hirvitti niin paljon, että kerroin huoleni myös hoitajalle. Saisin kuulemma rauhoittavan lääkityksen, mutta en uskonut siitä olevan apua. Kaikeksi onneksi lääkäri olikin päivän mittaan tullut toisiin aatoksiin vertailtuaan uudestaan Oulussa otettuja ja tämänpäiväisiä kuvia ja tuli vielä ennen neljää kertomaan, että perutaan tähystys. Huh! En tiedä kuinka kamalaa se loppujen lopuksi olisi ollut, mutta tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen, että se jää ainakin toistaiseksi selvittämättä!

Kaikki muut otetut näytteet ovat olleet tähän mennessä negatiivisia paitsi pissanäyte, joka pääsi jatkotutkimuksiin. Mielenkiintoista, sillä ei minulla ainakaan mitään lääkärin kuvailemia tuntemuksia ole ollut. Luulen ja toivon, että tämä on vain väärä hälyytys.

Päivitelläänpä veriarvoja: hemoglobiini 120, trombosyytit 310, leukosyytit 10,8 ja crp 27. Neutrofiilejä ei vaihteeksi ole vastattu. Mutta kaikkiaan veriarvoni ovat siis hyvällä mallilla! Tulehdusarvo on taas nousussa, mutta vieläkin aika kesyissä lukemissa.


16 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinulle paljon. Jotenkin en ole saanut tilanteestasi kiinni, että mikä toimenpide on kyseessä mitä sinulle nyt tehdään ja millä todennäköisyydellä toimenpide onnistuu ja mikä sen tavoite on. Postaus syöpäsi yleiskatsauksesta olisi myös kiva eli mikä tilanne, mihin levinnyt tällä hetkellä, kauanko olet sairastanut, mitkä paranemismahdollisuudet tms. Hassua lukea hyvin yksityiskohtaisia kuvauksia päivien kulusta kun ei ymmärrä mistä on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ok, kiitos palautteesta! Olen tähän mennessä olettanut, että blogiani seuranneet olisivat kärryillä näistä, mutta ehkä olisi valaisevaa tehdä aiheesta ihan oma postaus :)

   Poista
  3. Ano, alusta niinkuin minäkin ja varmasti moni muu. Miksi blogin kirjoittaja alkaisi toistella sairaskertomustaan.

   Poista
 2. Hyvä anonyymi, asiat käy selviksi jos ehdit lukea blogin läpi. Hennalle pikaista paranemista ja voimia taisteluun kohti terveyttä. Kyllä sinä selviät!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 7.16: Onko käynyt mielessä että lukisit aiempia postauksia, vaikka kaikki? Ei monikaan bloggaaja postaa koko ajan yleisinfoa tilanteestaan vain siksi että uudet lukijat pysyvät kärryillä. Kaikki tiedustelemasi asiat löytyvät kyllä aiemmista postauksista. Itsekin luin koko blogin muutama kuukausi sitten läpi ja siitä lähtien olen seurannut tiiviisti uusia postauksia.

  Tsemppipeukut Hennalle, toivottavasti kuume ja nuha helpottaa kohta!

  VastaaPoista
 4. Minusta tämä on ollut kattavaa. Kun tulin blogiisi, luin aiemmat postauksesi ja pääsin kärryille siitä mitä on tapahtunut.
  Parempia vointeja huomiselle, kyllä se siitä <3

  VastaaPoista
 5. No onpa ihmeellistä ettei muka joku blogiasi seuraava ei ole päässyt jyvälle sairaudestasi. Jospa hän aloittaisi blogisi lukemisen kesältä -13 niin varmaan ymmärtäisi . Voi rähmä, että olet saanut moisen flunssan. Toivotaan että olosi olisi huomenna jo parempi. Voimahalit sinulle toivottelee mummeli Kainuusta lähtöisin.

  VastaaPoista
 6. No voi hyvän tähden sentään! Onkohan anonyymikommentoijan luetun ymmärtämisestä jotakin häikkää? Tätä blogia lukemalla saa vastauksen kaikkiin noihin kysymyksiin. Ei kai tarkoitus ole, että jokainen uusi lukija saa oman postauksensa kirjoittajan sairaudentilasta, kun sen voi harvinaisen helposti selvittää itse?
  Keuhkoputkien tähystys kuulostaa kamalalle! Onneksi sun ei tarvinnut mennä siihen nyt! Ja tauti kuulostaa juuri sille karmivalle flunssalle, jota nyt on joka puolella. Toivottavasti se alkaisi pian helpottaa!

  VastaaPoista
 7. Mä lisäisin vielä sen, että Hennahan tuo blogin nimen alla esille sen, että kirjoittaa lähinnä itselleen, (vaikkakin toivottaa tervetulleeksi lukemaan), niin eihän hänellä ole "tilivelvollisuutta" kenellekään :)

  VastaaPoista
 8. Henna, älä rasita itseäsi millään ylimääräisellä kirjoitushommalla. Jos joku ei itse ymmärrä käydä läpi aiempia seikkaperäisiä kirjoituksiasi, niin omapa on häpeänsä.

  Kyllä minä uskon, että sinä selätät tulehduksen. Hyvissä käsissä olet siellä. t. Pirjo

  VastaaPoista
 9. Hei! Periaatteessa bloggaajan ei tartte kirjoitella mitään mitä pyydetään, vaan ihan sitä mikä itseä kiinnostaa ja huvittaa kirjoittaa. Kannattaa tosiaan meidän lukijoiden lukea kunnolla aiemmat postaukset, jos haluamme tietoa. Sinänsä ei ole monien tutkijoiden mielestä edes terveellistä rasittaa kehoaan liialla sähkömagneettisella saasteella, jota esim WLANeista, kännyköistä ja tietokoneistakin säteilee, joten ainakin itse käytän vain vähän säteileviä langallisia tietokoneita kohtuudella ja edes WLAN-yhteyksiä en käytä ollenkaan. Saan niistä pahoinvointia ja päänsärkyä. Turha liiallinen altistus ihan ionisoimattomallekin säteilylle lisää syöpäriskiäkin.

  Mutta asiaan tarkemmin: Jos bloggaaja jaksaa ja ei rasitu liikaa, yksi linkki voisi olla kirjoitukseen, jossa syöpätilanne ja historiikki olisi ytimekkäästi kerrottu ja samoin tämän hetken tilanne ja ennuste. Tälläinen tiivistelmätietokirjoitus, joka aina löytyisi helposti uusillekin, olisi kätevä.

  Tsemppiä ja paranemisia edelleen! <3

  Terkuin Miisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä vinkkinä:Tuolla Nessan syöpää ynnä hänen eloaan käsittelevässä kivassa blogissa (The little things) on hyviä esimerkkejä, miten yläpalkkiin on koottu tietoiskuja eri aiheista.

   Miisu

   Poista
 10. VOIMAHALIT sinulle Nenna. Kyllä sinä sitkeä sissi nyt yhden räkätaudin selätät: Tässä kun vuoden ajan olen lukenut sinun postauksia vastoinkäymisistä ja paremmista tilanteista, niin aivan satavarmasti näin käy. Ja olethan hyvässä hoidossa ja seurannassa. Toivottavasti jakset taas kirjoitella sinun kuulumisiasi jatkossakin.

  VastaaPoista
 11. Tälläisella blogilla ei pitäisi lähteä riitaa haastamaan kyllä se Henna itse vastaa kysyjälle!!!
  Heti näköjään tulee riitasointuisia kommenteja jos joku erehtyy joidenkin mielestä epäsovinnaista
  kysymään tai kirjoittamaan. Aihe aiheena ei etsitä syyllisiä ja syyllistetä!!!
  T: Kerran aikaisemmin erehtynyt väärin kirjoittamaan tällä blogisivulla.
  Henna tsemppiä sinulle ja toivottavasti jaksat myös Meitä jotka ei olla samalla aaltopituudella ihan kaikkien kanssa.

  VastaaPoista
 12. Hei Henna! Toivottavasti voit jo paremmin ja räkätauti alkaa helpottaa! Tsemppiä päivään ja halaus! <3

  T: Anna

  VastaaPoista