torstai 4. syyskuuta 2014

Päivä 21

Aamulla pääsi jälleen pahoinvointi yllättämään. Ei auttanut muu kuin pyytää jälleen kortisonitippaa avuksi. Saamani pahoinvoinninestotabletit tuntuvat toimivan paremmin ylläpitävinä lääkkeinä. Heti, kun tippa vaikutti oloni on ollut parempi kuin moneen päivään. Olen saanut tänään aikaseksi jopa lukea kokonaisen kirjan, toisen koko reissun aikana.

Tämänpäiväiset labrat tuottivat pienen pettymyksen: hemoglobiini 95, trombosyytit 76, leukosyytit 1,1 ja neutrofiilit 0,04. Trombbarit ja leukkarit nousevat siis hienosti, mutta neutrofiilit ovat jostain syystä notkahtaneet alaspäin. Edelleenkin muistan tuota sahaamista tapahtuneen aikaisemminkin, mutta aina se tuntuu tässä vaiheessa yhtä suurelta pettymykseltä. Ei auta kuin toivoa, että ne taas huomenna olisivat nousseet reilusti ylöspäin! Ja onneksi tässä on vielä muutama päivä aikaa tapahtua ihmeitä.

Hemoglobiinikin näyttäisi yllättäen nyt laskevat vähitellen. Lääkäri taisi aivan alussa sanoakin, että voin tulla tarvitsemaan useita verensiirtoja uudesta veriryhmästäni johtuen. Saa nähdä kuinka käy; vieläkö tällä reissulla joudutaan tiputtamaan punasoluja. Varmaan viimeistään ensimmäisessä kontrollissa, jos arvo jatkaa laskusuuntaa.

Kolme viikkoa reissua takana! Liki kuukaudeksi tämä kuitenkin vierähtää, vaikka pääsisinkin ensi viikolla kotiin. Yllättävän nopeasti aika täällä on kulunut, vaikka etukäteen kuukausi tuntui tooodella pitkältä ajalta. Yritän edelleen hillitä mieltäni, etten alkaisi liian levottomana odottaa kotiin pääsyä. En vahingossakaan kysy lääkäriltä asiasta toista kertaa, vaikka hän tuntuu sitä minulta odottavan.

Päivä kerrallaan nyt :)


15 kommenttia:

 1. En ymmärrä ollenkaan eriarvoista, mutta mielenkiinnosta kysyisin, mikä merkitys neutrofiileillä on? Mitä niiden nousi tai lasku kertoo?

  Tsemppiä, voimanainen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veren valkosoluista suurin osa on noita neutrofiileja ja niillä on suuri merkitys mm. vastustuskyvyn suhteen. Mitä pienempi arvo on, sitä huonompi vastustuskykyni on, joten ne pitäisi nyt saada mahdollisimman hyväksi ennen kotiin pääsyä :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi <3,

   Paljon voimia tervehtymisprosessiisi. Olet poikkeuksellisen syvällinen ja viisas ihminen. En osaa selittää tätä tunnettani tarkemmin, mutta ihailen elämänasennettasi :-)

   Poista
 2. Sulla noi neutrofiilit on vielä niin matalalla tasolla että aika sama onko arvo 0.04 vai 0.1.v oi olla kyse ihan päivittäisestä vaihtelusta.Ei ne terveelläkään ihmisellä pilkulleen samoissa arvoissa pysy jos joka päivä tarkistetaan.Vastustuskyky on anyway huono vielä pitkään ja enemmän normi kuin poikkeus että infektioita tulee.Zemppiä toipumiseen!  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi eilen. Olet uskomaton taistelija, vahva naarasleijona. Kunpa meillä kaikilla ihmisillä säilyisi yhtä voimakas elämänhalu kuin sinulla. Tyyneytesi puhuttelee. Katsot valoisin mielin elämääsi, ilman katkeruutta. Olet uskomaton.

  VastaaPoista
 4. Kärsivällisyyttä vain... Jokainen päivä kohti parempaa huomista.
  Marsa

  VastaaPoista
 5. Minusta tuntuu että olet jopa poikkeuksellisen hyvin pärjännyt siirtovaiheesta! Olen kuullut aikalailla toisenlaisiakin kokemuksia. Omassa autologisessa siirrossa jaksoin ehkä jotain juorulehtijuttuja lukea mutta että kokonainen kirja päivässä :) Ota ehdottomasti pv-lääkitystä ettei huono olo tule päälle jos se kerta pysyy loitolla lääkkeiden avulla. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tämä siirto on sujunut kaikkinensa hyvin pienistä pahoinvoinneista ja väsymyksestä huolimatta. On todellakin tullut luettua ja kuultua niin paljon hurjempiakin juttuja! Tulevastahan ei toki tiedä mitä vielä on luvassa, mutta täytyy olla tyytyväinen tähän hetkeen, kun kaikki on hyvin! :)

   Poista
 6. Tsemppiä Henna! :) mitä pahoinvointilääkettä saat? Mä saan aina sairaalassa Primperania joka vaikuttaa vatsalaukun toimintaan, toimii joten kuten mutta ei kunnolla. Kuntoutuspolin neurologi tajusi vaihtaa Ondansetroniin joka vaikuttaa suoraan aivojen pahoinvointikeskukseen. Se toimii mulla paljon paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan hoitajalta kysästä, kun minulla niin huonosti jää nuo lääkkeiden nimet mieleen :D Tuo tabletti, jota saan kolme kertaa päivässä on Temestaa ja tuo "kortisonitippa", jota pyydän hätätapauksissa on nimeltään Oradexon.

   Poista
 7. Älä sie hättäile. Viikot ja kuukaudet on kuitenki pientä sitte jälkeenpäin ajatellen. Hyvvää vointia ja malttia sinulle nyt toivon. Hiljaa hyvä tullee.

  VastaaPoista
 8. Hengessä mukana, tsemiä huomiseenkin <3

  VastaaPoista
 9. Voimia toipumiseen :)

  VastaaPoista
 10. Minulla ei ole leukkarit vieläkään viitearvoissa, vaikka sytostaateista jo 6kk. Älä tressaa, kyllä ne sieltä pikku hiljaa nousevat :) tsemppiä!!!! T. "Myös t-solu lymfooman sairastanut"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiedostan toki, etteivät arvot tule vielä aikoihin olemaan viitearvoissa. Tärkeää olisikin nyt saada ne edes sille mallille, että kotiin uskaltaisivat päästää! :)

   Poista