torstai 11. syyskuuta 2014

Oulussa hoidossa

Tänään on jo ollut vähän parempi mieli, vaikka osastolla nyt joudunkin olemaan. Minun ei tarvinnut lähteä Turkuun vaan sain jäädä Oyssiin hoidettavaksi. Oikeastaan on ollut ihan mukavaa kuulla tuttuja ääniä ja nähdä tuttuja kasvoja. Täällä ainakin puhutaan oulua! Ja mikä parasta: Mika pääsee minua katsomaan niin usein kuin haluaa <3

Epäilyn alla on nyt jokin virusinfektio ja hoidoksi aloitettiin antibiootti. Kuume on tänäänkin sitkeästi noussut yli 38 asteen ja yskä vaivaa edelleen. Tulehdusarvo oli kuitenkin vain 25 (eilen 16), joten mistään kovin vakavasta ei luulisi olevan kyse? Toivottavasti arvo lähtisi pian laskuun ja oireet hellittäisivät niin, että pääsisin taas kotiin. 

Lähinnä mietityttää nyt pääsenkö kotiin viikonlopun aikana vai vasta maanantaina, kun tarkoitus olisi samana iltana lähteä yöjunalla kohti Turkua ja ensimmäistä kontrollia. Jos niin käy, aion kyllä siirtää kontrollipäivää edes keskiviikoksi. Tokihan voisin mennä taksillakin, mutta en millään jaksaisi kuluttaa montaa päivää pelkkään matkustamiseen. Yöjunassa aika menisi kunnolla nukkuessa. En nyt uskalla varata vielä junalippua, toivottavasti yöhyttejä on vielä jäljellä lyhyellä varoajalla! 

Laitellaanpa vaihteeksi veriarvoja, kun en Turusta lähtiessä muistanut pyytää niitä paperilla: hemoglobiini 101 (eilen 103), trombosyytit 292 (eilen 294), leukosyytit 3,4 (eilen 4,2) ja neutrofiilit 1,2 (eilen 1,8). Hieman on siis tämä infektio verottanut veriarvoja, mutta eiköhän tilanne pian tästä korjaannu!

16 kommenttia:

 1. Hienoa, sieltä se aurinko alkaa pilkistellä risukasaankin. Voimahalit ja paremman huomisen toivotukset sinulle toivottelee taas Kainuusta lähtöisin oleva mummeli.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä sinulle. Ja voimia. Kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä vaihtoehto tuo yöjuna, käytä sitä ja kerro kontrollipaikkaan että varaavat sopivasti ajat sun aikatauluun. On näin maalaisjärjellä ajateltuna tärkeää ettet rasittuisi matkustelusta liikaa? Sanon myös, kyllä se siitä ja paljon voimia.

  VastaaPoista
 4. Blogiasi on miellyttävä lukea. Olet taitava monipuolinen kirjoittaja! Toivon sinulle valoisaa mieltä ja paljon Taivaan Isän siunausta!

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa kotikonnuille! Tervehtymistä! Marsa

  VastaaPoista
 6. Veikkaisin ettei oo bakteeritulehdus (leukkarit ja crp ei korkeella), oisko joku virus? Sulta varmastikin on veriviljelyt ja virtsanäytteet otettu? Mulla oli jonkinlaista kummaa yskää myös autologisen aikaan ja jälkeen, mutta se hävisi ekojen kotiviikkojen aikana (mutta siis korostui silloin kun kuume nousi). Että eiköhän nuo oireet siultakin kohta rupee jäämään taakse :) Tsemppiä! -ansku-

  VastaaPoista
 7. Pikatsempit huonon nettiyhteyden takaa!

  VastaaPoista
 8. Jos kysymyksessä on virus niin siihen ei antibiootit tehoa
  oman immuunipuolustuksen täytyy tehdä siitä
  selvää. Nyt sinun täytyy levätä ja kerätä voimia jaksaaksesi
  taistella viruksia vastaan, juo paljon lämmintä esim. viinimarjamehua,
  mustikkamehua, puolukkamehua ja imeskele jääkuutioita tai mehujäätä.
  Se on valitettavasti sääntö kuin poikkeus että täytyy kaikenlaisia
  viruksia ja pöpöjä vastaan taistella. Kyllä Oyksissa osaavat hoitaa
  sielläkin tehdään kantasoluhoitoja tosin omista, sinuna antautuisin
  heidän hoitoonsa tosin saisivat konsulttiapua Tyksistä. Tuo reissaaminenkin
  käy voimille, mutta nyt on tärkeintä että et panikoi sekin kuluttaa
  voimasi, ota iisisti lepää ja ajattele että kyllä tämä tästä että miksei.
  T: Päivi Ps: voima haleja ja positiivista taistelumieltä sitä sinä nyt tarvitset,
  tulee se alamäkikin joskus ettei tarvi ylämäkeen koko ajan puskea.

  VastaaPoista
 9. Mun on vaikea ymmärtää, ettet pääse päivystyksessä suoraan eristykseen mitään kyselemättä.

  Vähän sama kuin tuttavani pian 1v lapsi, jolla on terveyspulmia (ollut yli puolet elämästään yliopistollisessa sairaalassa), niin eikö heidänkin tarvitse mennä räkätautisten päivystyksen kautta, jossa odottavat vaikka seitsemänkin tuntia. Vaikka olisivt kotiutuneet osastolta juuri pari päivää aikaisemmin. Ja vaikka olisi suht selvää et osastohoito on jälleen tarpeen.

  Miksei tietyille ihmisille ole selvää ohituskaistaa päivystyksessä?

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain elvytyspotilailla on 'ohituskaista' ! Toki eristystilaan pääsee odottelemaan jos sellainen on vapaana,mutta päivystyksessä usein kaikki paikat tupaten täynnä.Valitettavaa mutta totta.Vain teho-osastoilla on lääkäri joka hetki paikalla joten ei ole mitään järkeä passittaa potilasta suoraan vuodeosastollekaan tutkimatta.Lääkärihän sen päättää missä jatkohoito tehdään.Jos ei ole välitöntä hengenvaaraa niin on myös järkevämpää tehdä labrat,röntgenit ym.polilta käsin ja vasta sitten siirtää potilas sopivaan jatkohoitopaikkaan ( tarkkailu,osasto,leikkuri jne.) Odottamiselta ei valitettavasti useinkaan vältytä ja se on ikävää.Yksittäinen potilas ei voi tietää kokonaisuutta ,hän näkee vain oman tilanteensa ja tottakai ottaa päähän ' kun just mua ei hoideta just nyt'. Kyllä siellä päivystyksessä kuitenkin potilaat priorisoidaan eikä ketään turhaan odotuteta! Erityistapauksissa jollain potilaalla voi olla ohje soittaa tilanteestaan suoraan hoitavaan yksikköön,mutta nämä ovat lääkärin kanssa sovittuja poikkeuksia.normaalisti hoitoon hakeudutaan juuri päivystyksen kautta.

   Poista
 10. Käsittääkseni kantasolusiirtopotilaat priorisoidaan ppäivystyksessä heti kärkeen sydänpotilaiden jälkeen juuri vastustuskyvyn vuoksi. Näin ainakin Turussa. Voi myös soittaa osaston kautta, että tulossa ollaan? niin päivystys osaa konsultoida.

  VastaaPoista
 11. Voimia sulle, olet meidän monien mielessä päivittäin.

  VastaaPoista
 12. Voimia sinulle, toivottavasti voit jo paremmin. Uskon, että kaikki kääntyy vielä parhain päin.

  VastaaPoista
 13. Älä pelkää kuume on ystäväsi se tappaa ja tuhoaa
  kaikenlaiset pöpöt. Muista kuitenkin että syöt ettei ne
  pahuksen viirukset pääse suolistoon vellomaan.
  Yksi immuniteettiä nostava on timjami 1 tl kuivattua timjamia
  kupilliseen kuumaa vettä hauduta ja nauti kyllä kummasti
  helpottaa flunssaa ja ei ole ollenkaan pahanmakuista.
  T: Päivi ps: kyllä sinä tämän selvität olethan päässyt jo näinkin
  pitkälle ja olet nuori ja hyväkuntoinen.

  VastaaPoista
 14. Hei,miten jakselet tänään? Heti huoli kun ei kuulu sinusta mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tahtia kävi ajatukset :) Uutta postausta luettavissa!

   Poista