maanantai 8. syyskuuta 2014

Päivä 25

Päivän veriarvot: hemoglobiini 94, trombosyytit 279, leukosyytit 3,5 ja neutrofiilit 0,65.

Neutrofiilit eivät olleet vielä aivan niin hyvissä lukemissa kuin olisin toivonut, mutta sain kuin sainkin luvan lähteä huomenna kotiin! Tiputukset lopetettiin  ja cvk on jo otettu pois. Joitain tähän asti tippana saamiani lääkkeitä vaihdettiin tableteiksi. Vieläkin tuntuu aivan uskomattomalta, että huomenna todellakin pääsen täältä pois. Kai se viimeistään siinä vaiheessa on uskottava, kun istun taksiin ja pitkä matka alkaa!

Edelliseen postaukseen tuli jälleen sen verran kysymyksiä, että vastaillaanpa taas yhteisesti :)

Tosiaan lähden kotimatkalle taksilla. Kysyin junalla tai lentokoneella matkustamisesta, mutta vielä näillä veriarvoilla se ei ole suositeltavaa. Ensinnäkin minun on vielä infektioriskin vuoksi varottava suuria ihmisjoukkoja ja toisekseen juuri nyt on kuulemma paljon flunssaa liikkeellä. Oulun ja Turun välillä ei taida edes olla suoraa lentoliikennettä? Jatkossa veriarvojen kohentuessa lähemmäs viitearvoja aion kysyä lääkäriltä lupaa matkustaa esimerkiksi yöjunalla, jolloin voin varata oman makuuhytin, jossa on oma wc. Koen pitkän matkan matkustamisen kuitenkin miellyttävämmäksi junalla kuin autossa. Huomisesta matkasta on todellakin tulossa pitkä, mutta kyllä vaivan arvoinen. Siskoni tulee jälleen minua saattamaan. <3

Millainen vointini on näin alhaisella hemoglobiinilla? Olen ehkä hieman tavanomaista väsyneempi ja palelen herkemmin, mutta muuten en juuri tuota aneemisuutta huomaa. Olen kai siihen niin tottunut. Kuten sanottu, hoitojen aikana on ollut harvinaista, jos hemoglobiinini on ollut normaaleissa lukemissa! Kun vielä trombosyytitkin ovat samanaikaisesti alhaalla, alkaa jo tuntua, etten jaksa esimerkiksi seisoa kovin pitkään.

Sain kotihoito-oppaan, jota lukiessani huomasin, että aikalailla samat "säännöt" jatkuvat kuin koko viimeisen vuodenkin. Vieraita saa käydä kunhan eivät tuo tullessaan pöpöjä. Itse saan käydä jopa kaupassa kunhan vältän ruuhka-aikoja ja isoja kauppoja. Joitain ruokarajoituksia on ja ravintolaruokailu on muutaman kuukauden kiellettyä. Maalaisjärjellä pärjännee pitkälle. Ei minun ole pakko päästä kauppaan varsinkaan tällaisena flunssakautena. :) Tuo ohje on muuten luettavissa netissäkin: http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/hematologia/6473/

Harmi, kun en ole Oyssin hoitojen aikana tullut kirjanneeksi tänne ylös veriarvojani, mutta olen päässyt sieltäkin kotiin huonomillakin veriarvoilla kuin tämänhetkiset. Lukemien ei tarvitse olla viitearvoissa, jotta kotona voi pärjätä. Omalla toiminnallani voin parhaani mukaan yrittää välttyä infektioilta. Tietenkin, jos kuume nousee, on minun heti palattava takaisin sairaalaan. On tietenkin ikävää, jos niin käy, mutta en suostu murehtimaan sitä etukäteen eikä kotiutuminen pelota. On vain ihanaa päästä takaisin omien rakkaiden luo!

Toivottavasti osasin vastailla mahdollisimman hyvin ja lisää saa aina kysellä! :) Voi olla, että huomenna kotiin päästyäni en heti jaksa kaivella läppäriä esiin, mutta lupaan kirjoitella mahdollisimman pian kotikuulumiset! <324 kommenttia:

 1. Upeeta ja mahtavaa! Vieläkö pahoinvointi vaivaa? Ja saatko siihen tropit kotiin? Yksi kiinnostava postauksen aihe on, vaikka perheenjäsenistä ei tietty tartte kirjoittaa, jos ei halua, että miten perhe ja läheiset on tällaisessa sairaudessa mukana ja läsnä. Ja saiko siis esim. siirron aikana käydä sun luona vai olitko eristyksissä? Joskus kirjottelit, että Turussa tuo sääntö ei olisi niin tarkka. Ja saako läheiset esim. jäädä sua kotiin hoitamaan, jos tiukka tilanne tulee? Esim. puoliso tai vanhemmat? Toivottavasti en kuulostanut liian uteliaalta, en tarkoittanut sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri panin merkille, että olen saanut pahoinvoinninestolääkkeen viimeksi aamulla (normaalisti kolmesti päivässä). Eli sen jälkeen, kun tiputukset lopetettiin ja cvk poistettiin, en ole lääkettä saanut, mutta eipä ole myöskään pahoinvointi vaivannut! Ilmeisesti pahoinvoinnin syy oli sitten niissä.

   Kiitti aihevinkistä! Voisin hyvinkin kirjoitella lähiaikoina enemmän läheisistäni :) Perheestäni parin tunnin ajomatkan päässä asuva siskoni kävi minua katsomassa täällä Turussa. Hän on myös huomenna lähdössä mukaani paluumatkalle. Sanoin itse pohjoisessa oleville sukulaisilleni, että turhaan lähtevät tänne kauas minua katsomaan, ehditään nähdä sittenkin, kun pääsen kotiin! Puolisoni ja koko perheeni ovat olleet arvokkaana tukena koko vuoden ajan <3 Mutta kirjoitanpa tosiaan aiheesta joskus lisää! :)

   Poista
 2. Hienoa ja voimia sinulle kotimatkalle. Tuo matka autossa on pitkä ja väsyttävä, mutta kyllä sen kestät kun tiedät mikä pääteasemalla sinua odottaa. Todella positiivisella mielellä olet kestänyt tämänkin reissun. Tsemppiä vain mukaan jatkoonkin, kyllä kaikki lopulta hyvin menee. Turvallista matkaa kotiin toivottelee mummeli joka on Kainuusta lähtöisin.

  VastaaPoista
 3. Onnea sinulle hienon toipumisesi johdosta ! Olet kestänyt hyvin hoidot ja nythän se vasta toipuminen vasta alkaa, kun pääset kotiin rakkaittesi luo. Matka tuntuu varmaan pitkältä kotiin , mutta luulen että unohdat sen , kun tiedät keitä kotona sinua odottavat hartaasti. Hyvää vointia sinulle kotiin ja nauti syksystä ja kaikesta ympärilläsi, nyt se elämä alkaa, uusin ajatuksin.

  VastaaPoista
 4. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Onko nyt niin, että syöpä on "pois päiväjärjestyksesstä"? Kuin katiheään kasvainta seurataan? Häviääkö se sieltä nyt itsestään kun sulla on uudet solut? Vai onko veriarvot nyt ne tärkeimmät seurannan kohteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkempaa aikataulua minulla ei vielä tulevista tapahtumista ole, mutta varsin tiheään joudun nyt kulkemaan täällä Turussa kontrolleissa. Aluksi jopa viikon välein. Veriarvoja seurataan, samoin sitä kuinka suuri osa soluista on luovuttajan ja kuinka paljon "omiani". Tavoitteena olisi, että solut olisivat 100% luovuttajalta. Ymmärtääkseni myös kuvauksia tullaan tekemään ja kasvainta yhä seurataan, jotta huomattaisiin heti jos se alkaisi uudelleen aktivoitua/levitä. Kokonaan tuo keuhkojeni välissä oleva möhkäle ei ilmeisesti tule katoamaan vaan se jää sinne "jätteeksi". Sitä en tiedä, pieneneekö se vielä ajan kuluessa.

   Poista
 5. Onnea kotimatkalle! Hienosti olet reissustasi selvinnyt, sitke sissi! ;)

  VastaaPoista
 6. Henna, olen seuraillut blogiasi kauan. Ollut surullinen, kun sinulla on mennyt huonommin, iloinnut hyvistä päivistäsi. Nyt huomenna sinulla on suuri päivä, kun pääset pitkän ja varmaan tosi raskaan reissun jälkeen kotiin. Olen ihaillut sinun positiivista asennettasi ja koettanut itsekin oppia sinulta. Elämässä on aina jotain hyvää ja kasvattavaa, vaikka se olisi raskasta. Onnea uuden elämän alkuun ja nauti syksystä ja lämmöstä, jota meille vielä on annettu. Toinen Kainuun mummu

  VastaaPoista
 7. Noniin, ilon itkukin tuli <3 Olet sellainen pieni supertyttöni ja toivon jatkoon kaikkea mahdollista hyvää <3

  VastaaPoista
 8. Jee! Hyvää kotimatkaa ja kuulaita syyspäiviä omassa kotona :-)

  VastaaPoista
 9. Hieno juttu, niin se vaan aika vierähti kuitenkin! Oli onnea mukana, että kaikki sujui tähän saakka hyvin ja olet jaksanut yllättävän reippaasti :) Kun pääset kotiin, nautihan rauhassa ja tee asioita joista tulee hyvä mieli ja olo, olet ansainnut kaiken sen. Aurinkoista, värikästä ja raikkaan kirpeää syysilmaa toivottelee Salla.

  VastaaPoista
 10. Aivan huippuja uutisia Henna! Kotona on niin paljon kivempaa, toipuminenkin ottaa varmasti tutusta ympäristöstä hyvin vauhtia. Mukavaa pirssikyytiä huomiselle ja ihania syyspäiviä Ouluun. <3

  VastaaPoista
 11. Hienoa!! Mielestäni tuo reissu meni sulta paremmin kuin hyvin! Ja nyt jo ilman pahoinvointia! Minun autologinen oli kesäkuussa ja vieläkin popsin pv-lääkkeitä. -ansku-

  VastaaPoista
 12. Aivan upeaa! Toivottavasti kaikki sujuu jatkossakin hienosti ja parannut uusien solujesi avulla täysin tuosta syövän retaleesta!

  Miiru

  VastaaPoista
 13. Nyt se on todellakin totisinta totta pääset kotiin.
  Toivottavasti jatkat blogisi päivittämistä.
  Täällä on tosi flunssakausi meneillään,
  melkeistä kaikki rykii ja on kuulemma aika
  sitkasta kun sen saa. Ole tosi varovainen
  käytä vaikka suusuojaa pahimman
  flunssakauden ajan, "Japanilaisittain".
  On ihanaa kun sinun siskosi on sinun
  tukenasi sekä muutkin lähisomaiset.
  Kun sairastuu vakavasti niin se oiken korostuu
  että kuinka rakas ja tärkeä sitä on.
  Omaiset kulkevat toivon ja epätoivon välimaastossa,
  että mikä on oikein ja mikä väärin (eli hoidoista) pelkona
  menetys mutta on mahtavaa todeta kun hoito onnistuu
  ja pelot hälvenevät. Ps: siitä kasvaimesta yks lekuri
  selitti että se on kuin rusina pullataikina rusinat ovat
  syöpäsoluja ne rusinat pitää saada pois mutta itse taikina
  jää jäljelle mutta on vaaraton, pitää vain huolehtia
  että niitä rusinoita ei enään pääsisi pullataikinaan.
  Turvallista kotimatkaa tv: Päivi

  VastaaPoista
 14. Hengessä mukana! Minun piti oikein google mapsistä katsoa, miten kauan automatka Turusta Ouluun kestää. 7 tuntia ja 39 minuuttia. Ja tietenkin taukojakin täytyy pitää. On tämä tärkeä päivä. t. Pirjo

  VastaaPoista
 15. Siellä sitä varmaan köllitään oman kullan kainalossa <3

  VastaaPoista
 16. Lämpimät onnittelut kotiutumispäätöksestä! Hienoa, että asiat menneet noin hyvin!

  Maija

  VastaaPoista
 17. Luovuttajat ovat enkeleitä. Tai oikeita ihmisiä. Kiitos heille.

  VastaaPoista
 18. Onnea! Miten hienoja uutisia. Toivottelen sulle superhyviä vointeja ja ihania hetkiä kotona pitkän koettelemuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 19. Ihanaa, kun sait kotiutumisluvan. Toivottavasti jaksoit matkan ihan hyvin. Kaikkea hyvää jatkossa!

  Terveisin Pirkko

  VastaaPoista
 20. Ihania uutisia, niin sulle, rakkaillesi, koirillesi kuin meille lukijoillekin. Pysyhän terveenä 😊
  -Janika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymysmerkkien tilalle piti tulla sydän :)
   -Janika

   Poista