perjantai 22. elokuuta 2014

Päivä 8: The Päivä

Noniin. Siellä nyt ovat uudet solut sisuksissani matkalla parantamaan minut lopullisesti. Näin ainakin kovasti toivon!!

Aamu alkoi normaalisti sädehoidolla hyvin nukutun yön jälkeen. Ei pahoinvointia, mutta vähän vatsakipuja, joista mainitsin hoidon jälkeen hoitajalle. Sain siihen kipulääkettä. Myöhemmin lääkäri tuli kertomaan, että crp oli eilisestä kohonnut 19 -> 46, mikä saattoi hyvinkin johtua vatsasta. Varmuuden vuoksi otettiin veriviljelyt ja aloitettiin antibiootti. Olin vähän ihmeissäni, sillä moinen crp:n nousu ei olisi Oulussa vielä aiheuttanut toimenpiteitä, mutta ehkä hyvä näin. Ainakaan se-mikä-lie ei luulisi pääsevän näin kovin pahaksi!

Puoli yhden tiennoilla tultiin kertomaan, että solut ovat saapuneet Helsingistä Turkuun. Enää niitä tarvitsi vähän lämmitellä, ettei niitä kylmiltään lyötäisi suoniini virtaamaan. Oletin tässä kestävän noin tunnin, mutta sain odottaa vielä toisenkin, mikä alkoi jo vähän ottaa hermoon kuten aina mielestäni turha odottelu. Toisaalta mitäpä väliä tuolla kellonajalla enää tässä vaiheessa oli, mutta ottipa silti.

Lopulta minut kytkettiin monitoriin, jotta samalla saatiin jälleen seurata sydäntä ja verenpainetta. Solupussi tuotiin huoneeseen kahden hoitajan ja kahden lääkärin (kokeneemman ja vähemmän kokeneemman) saattelemana. Siinä vaiheessa jo melkein nauratti koko tilanne. Solupussi näytti melko samalta kuin trombosyytit, punertavammalta vain. Siinä ne nyt sitten olivat, minun uusi elämäni.

Kello 14:42 tiputus alkoi ja kaikki sujui hyvin. Toinen lääkäreistä totesi, että soluja on todella hyvä määrä, joten sen puolesta ei pitäisi kestää aivan tolkuttoman kauan, kun ne lähtisivät nostamaan veriarvojani. 10-14 päivän kuluttua voisi jo jotain alkaa tapahtua. En kuitenkaan luota mihinkään aika-arvioihin, sillä en halua pettyä. Mieluummin sitten vaikka yllättyä positiivisesti! Kello 15:02 oltiin jo vaihtamassa tilalle huuhtelupulloa, jotta loputkin soluset saatiin letkusta huuhdeltua sisälleni. Toimitus oli lopulta siis varsin lyhyt!

Tässä vaiheessa vointini oli hyvä, mutta neljän jälkeen tunsin kuinka kuume alkoi nousta horkan kanssa. Kuumelääkettä, uudet veriviljelyt ja lisää uutta antibioottia kehiin, tiputuksia minun ei siis ainakaan tarvitse unohtaa! Epäselvää tässä vaiheessa on, joko näin pian reagoin kuumeella soluihin vai enteilikö jo aamuinen crp-arvo jotain ja ottamani kipulääke vain esti kuumeen nousun.

Kuume on kuitenkin jo laskenut ja oloni nyt varsin hyvä ja luottavainen!

Vielä päivän muut veriarvot: hemoglobiini 133, trombosyytit 89, leukosyytit 0,1 ja 0,06.

14 kommenttia:

 1. Jännä päivä sulla takana! Hurjasti tsemppiä ja voimaa tuleviin päiviin ja toivottavasti pöpö mikälie ei röyhisty tässä kohtaa. Kiva kun kirjoitit näin pian kuulumisista!

  VastaaPoista
 2. Hyvältäpä kuulostaa tilanteesi nyt. Ihanaa

  VastaaPoista
 3. Hienoa, olen seurannut blogiasi vuoden verran. Olet todellinen taistelija. Tsemppiä sinulle ja voimahalit selviytyä tästä kovasta koettelemuksesta. Enkeleitä matkallesi kohti toipumista.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, olen seurannut blogiasi vuoden verran. Olet todellinen taistelija. Tsemppiä sinulle ja voimahalit selviytyä tästä kovasta koettelemuksesta. Enkeleitä matkallesi kohti toipumista.

  VastaaPoista
 5. Ihana että sinulle kuuluu näinkin hyvää. Kävin päivällä kurkistamassa täällä oletko kirjoittanut tämän päivän kuulumisia. Tsemppiä edelleen.

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa että olet niin hyvässä kunnossa, että jaksoit kirjoittaakin! Jatkukoon hyvä tilanne edelleen!

  VastaaPoista
 7. Täälläkin yksi tilannettasi seuraava. Kovasti tsemppiä ja voimia edelleen, mahtavaa että jaksat kirjoittaa ja kuuluu näin hyviä uutisia :)

  VastaaPoista
 8. Hurjasti tsemppiä :) olet niin ihanan positiivinen vaikka tilanteesi vaatii kovasti sisua ja jaksamista

  VastaaPoista
 9. Jaksoit jo kertoa kuulumisetkin tänään, oot niin upea persoona! Nyt sitten peukut ja varpaatkin ylös. Nuku hyvin <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos, kun jaksat kertoa kuulumisia. Meitä kannustajia on varmasti paljon ja uskon, että kaikki sujuu hyvin ja lopputulos on toivottu. Sisua Sinusta löytyy ja taistelutahtoa <3 Olet ajatuksissa :)

  VastaaPoista
 11. Kaikkea hyvää sinulle! Oliko sinun radioaktiivinen kuvaustulos negatiivinen vai oliko aktiivisuutta minkä verran?Lääkärikeskustelussa selvisi, että aktiivisuutta voi olla vähän siirryttäessä kantasolusiirtoon.Pojallani on Pet-tt kuvaus 3.9.Kantasolusiirto alkaisi 8.9 korkea-annoshoidolla Oulussa.Omista kantasoluista.Jatka positiivisella asenteella kohti paranemista.Tsemppiä!t.Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiivisuusluku oli 3,6 eli hyvin vähäistä aktiivisuutta oli vielä tuumorin ympärillä havaittavissa. Niin vähän, että lääkärit luokittelee kuvaustuloksen kuitenkin pääosin negatiiviseksi. Se ei tosiaan estä kantasolusiirtoa, mutta toki 0-lukema olisi se kaikkein ihanteellisin. Tsemppiä sinnekin kovasti! :)

   Poista
 12. Hienoa, ollaan jo tässä vaiheessa! Nyt sitten kohti paranemista! Tsemppiä! <3

  T: Miiru

  VastaaPoista
 13. Varjelusta toipumisen tielle <3

  VastaaPoista