perjantai 29. elokuuta 2014

Päivä 15

Kokonainen viikko uutta elämää jo takana päin! Kaksi viikkoa sairaalaan tulosta. Jokohan uskaltaisin ajatella, että tämä reissu olisi vähintäänkin puolivälissä ellei jopa jo reilusti voiton puolella? No, ensi viikko näyttää.

Pitkästä aikaa on tullut vietettyä oikein mukava päivä rakkaan harrastuksen parissa. Kuumetta ei ole ollut ja pahoinvoinnit ja kivut pysyvät poissa säännöllisellä lääkityksellä aamuin illoin. Lääkkeet aiheuttavat hieman tokkuraisen olon, mutta olen silti jaksanut olla pystyssä koko päivän ja ensimmäinen virkkausprojekti on melkein valmis. :)

Tänään minulle tosiaan kokeiltiin toista, ilmeisesti hidasvaikutteisempaa sienilääkitystä. Kaiken varalta sain kortisonitujauksen suoneen jo esilääkitykseksi eikä mitään ongelmia tiputuksen aikana ilmennyt. Hyvä, että löytyi sopiva lääke! Tiputusta annetaan siis ennaltaehkäisevästi, ettei mitään sieni-infektioita ilmenisikään nyt, kun solut ovat nollissa.

Päivän veriarvot: hemoglobiini 94, trombosyytit 10, leukosyytit 0,0, neutrofiilit 0,02 ja crp 41. Sain kuin sainkin tänään lisää trombosyyttejä. Saas nähdä milloin joudutaan tiputtamaan punasoluja. Oulussa hemoglobiiniraja taisi olla 75. Kysyin lääkäriltä alettaisiinko minuun jossain vaiheessa pistämään kasvutekijäpiikkejä, mutta kuulemma minulle ei niitä laiteta, koska ne saattaisivat kiihdyttää myös huonojen solujen lisääntymistä.

Huomisiin, toivottavasti luvassa on yhtä hyvä päivä kuin tänään! :)

9 kommenttia:

 1. Hienoa, että päiväsi on ollut parempi kuin eilinen. Toivotaan, että olosi siitä päivä päivältä korjaantuu ja sitten pääset takaisin rakkaittesi luo. Uskoa parempaan huomiseen pitää aina olla, sen puutetta sinulla ei kyllä missään sairautesi vaiheessa ole ollut. Olet todella vahva nuori nainen.
  Vielä parempaa huomista ja rauhaisia yöunia toivottelee sinulle taas se Kainuusta lähtöisin oleva mummeli.

  VastaaPoista
 2. Turun päivänä 21.9. on ilotulitus. Voi olla, että olet jo silloin kotipuolessa, mutta sitähän voisi pitää ytimen käynnistymisen juhlatulituksena. Tänä viikonloppuna on "venetsialaiset", kaupungissa ei saa raketteja ampua, mutta ehkäpä ylimmästä kerroksestasi näkyy Raision välkkeet. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, pitääpä tiirailla! :) Toivon tosiaan, että tuolloin syyskuun lopulla olisin hyvinkin jo kotona!

   Poista
 3. Olen lueskellut blogiasi täältä taustalta ja jo muutamaan otteeseen miettinyt kommentointia. Olet aivan uskomattoman positiivisen oloinen kun miettii tilannettasi. Se on todella ihailtavaa! Vaikutat tämän myötä todella vahvalta ihmiseltä, noin sisukas kuin sinä tulee taatusti selättämään tuon taudin. Kirjoitat myös todella lahjakkaasti, tekstiäsi on helppo ja miellyttävä lukea. Oletko harkinnut kirjoittavasi joskus jopa kirjan, esimerkiksi tämän taudin ja koettelemuksen pohjalta?
  Saatan kuulostaa tungettelevalta (ja sen saat sanoa mikäli näin on, pahoittelut jos koet tämän sellaisena) ja turhan uteliaalta, mutta olisin itse kiinnostunut kuulemaan myös termistöstä enemmän. Esimerkiksi tuo kasvutekijäpiikki, mikä sen vaikutus on? Entäpä hyljintälääkitys (saatoin käyttää täysin väärää termiä...)?
  Oletko ajatellut tehdä blogiisi kysymyspostausta? Toki sekin voi olla turhan henkilökohtaista. Ainakin itseäni sellainen kiinnostaisi kovasti :)

  Paljon tsemppiä ja voimia viimeisiinkin rutistuksiin. Olet ajatuksissa, niin minun kuin varmasti monen muunkin. En malta odottaa sitä postausta, kun kerrot kotiutuneesi ja päässeesi jälleen koirien kanssa touhuamaan! -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehitysvinkistä! Tuollaisessa kysymyspostauksessa voisi tosiaan olla ideaa, samoin noiden termien avaamisessa :) Aloinkin jo väsätä jonkunlaista listaa erilaisista sairauteeni liittyvistä sanoista, mutta en uskalla vielä luvata milloin se on kaikkien nähtävillä.

   Tuon kasvutekijäpiikin tarkoituksena tosiaan on nopeuttaa uusien valkosolujen lisääntymistä. Olen saanut noita piikkejä aina hoitojaksojen lopulla, mutta nyt sitä ei tosiaan tekstissä mainitusta syystä anneta.

   Lisää kysymyksiä saa heitellä! Vastaan aina parhaan kykyni mukaan :)

   Poista
 4. On todella kivaa että jaksat tehdä käsityötä se on varmasti rentouttavaa
  ja vie ajatukset muualle. Mitä sinä virkkaat onko kyseesä pöytäliina,
  verhot vai vaatteita?
  Yksi kerran hiuksen loppuja poisti maalariteipin avulla on se
  mahtanut olla näöksen näköistä touhua mutta hyvät naurut olivat siitä
  saaneet. Huumoria sitä pitää aina olla vaikkakin vakavasta asiasta on
  kyse se pitää mielen virkeänä. Hyvin sinulla menee ja kohta olet jo kotona yhtä
  aikaa kuin ruskakin .
  T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kertoilla virkkailuistani lisää seuraavassa postauksessa :)

   Poista