keskiviikko 20. elokuuta 2014

Päivä 6

Tästä päivästä ei ole isoja kerrottavana, hyvin menee edelleen. Aamulla kävin sädehoidossa nukkumassa tällä kertaa ilman tuskia. Nyt ollaan siitäkin jo voiton puolella; enää kaksi aamua jäljellä, jei! :)

Kymmeneltä minuun laitettiin tippumaan thymoglobuliinia eli kaniseerumia. Todellakin, juuri sitä miltä kuulostaakin, kanissa kasvatettua seerumia, jonka tarkoitus on osaltaan ehkäistä omaa valkosolutuotantoani ja jo ehkäistä tulevan siirteen käänteishyljintää. Ennen tiputusta sain esilääkkeeksi kortisonia suoraan suoneen ja paratabsia tabletteina. Luulin tiputuksen kestävän kuusi tuntia kuten ensimmäinen pullo kestikin, mutta sen perään tulikin toinen eli tiputus kestää yhteensä 12 tuntia. Ja sama homma huomenna. Sivuoireiksi povattiin kovasti verenpaineen laskua ja kovaa kuumetta. Päivä on sitten vähän mennyt odotellessa, että niin koskas niitä pitäisi ilmetä, mutta eipä ole tähän mennessä mitään tullut. Nyt tietenkin, kun vouhotan niin yö/huominen menee kuumeen kourissa! Mutta siihenkin on apu lähellä ja antibiootit valmiina.

Tämän päivän pieneksi iloksi on mainittava hyvä ruoka! Tilasin päivälliseksi normilistalta poikkeavasti makaronilaatikkoa ja oli muuten hyvää. Ja iltapalaksi sattui vielä pizzaa niin jo vain maistui.

Päivän veriarvot: hemoglobiini 124, trombosyytit 170, leukosyytit 3,6 ja neutrofiilit 3,50.

19 kommenttia:

 1. Hei!
  Kauanko tuon reissusi on alustavasti arvioitu kestävän? Milloin tuo varsinainen kantasolusiirto tehdään?
  Kyselee Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantaiksi on suunniteltu varsinainen siirto, voi venyä lauantaillekin jos sattuu, ettei luovuttajalta kerralla saada tarpeeksi soluja kasaan. Aivan tarkkaa aikataulua ei siis vielä ole, mutta sillä ei lie tässä vaiheessa enää väliä :) sen jälkeen, kun solut on tiputettu minuun kestää arviolta vielä 2-3 ennen kuin pääsen kotiin. Toiset selviää nopeammin, toisilla voi kestää kauemmin. Toivotaan parasta!

   Poista
 2. Tsemppiä, Henna :-)

  Käyn joka päivä katsomassa kuulumisiasi, olen hengessä mukana..

  VastaaPoista
 3. Hyvin näyttää menevän, sivuvaikutukset kuvaillaan vaikeamman mukaan, muttta tähän astihan sinulla on ollut lievempää. Suuta kun muistat hoitaa niin olo ei pääse tukalaksi.
  Muista myös venytellä ja liikkua. Pian on h-hetki, onnea! Se on "koruton" js tavanomaisen oloinen, mutta elintärkeä. Sitten odottelemaan siirteen kotiutumista. Ympärilläsi on 24 h tarkkailu ja seuranta, joten rohkeasti uutta kohti! Saatko muuten myös uuden veriryhmän luovuttajalta? Sekin on jännä juttu, mutta ei aiheuta harmeja. Kauniita unia ja rutkasti sisua viikonloppun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä veriryhmäni myös vaihtuu. Voi olla, että tulen sen vuoksi saamaan useampia verensiirtoja, mutta muuten se ei haittaa :)

   Poista
 4. Hienosti olet jaksanut vaativia hoitoja! Päivä kerrallaan eteenpäin, voimia ja lämpimiä ajatuksia.

  VastaaPoista
 5. Vähän erilaiset tavat Turussa kuin Helsingissä, mitä näitä sinun tekstejäsi olen lukenut.:) Helsingissä ne viikot vietetään alusta loppuun suojaeristyksessä ilman käytävälupia. Siellä ei myöskään potilaat tiedä onko siirre kotimainen vai ulkomainen. Ja thymoglobuliinia tiputetaan kerralla vain yksi pullo (kolmena päivänä peräkkäin). ;) Mielenkiintoista lukea potilaan näkökulmasta siirtojaksosta! Toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua. Tsempit! t: entinen opiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen myös antanut itseni ymmärtää toisten potilaiden kanssa jutellessa, että käytännöissä on eroja, mutta se ei varmaan hoidonlaatua siitä huononna :) Tämä käytävälupa täällä kuulostaa olevankin aivan uusinta uutta!

   Poista
 6. Sateita, kaato- ja tihkusellaisia, ukkosmöräkkää ja suuria pilviä koko päivän ajan. Kukat lilluvat astioissaan ja tuntuu kovin syksyiseltä.
  Upeeta, että pystyit syömään kunnolla *peukku*. Oletko käsitöitä aloitellut vaiko vasta myöhemmin? Jaksatko keskittyä lukemiseen?
  Lämpimin ajatuksin, terveisiä ilmeisesti reippaille läheisillekin, voi niin hyvin kuin mahdollista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Virkkaustyö on jo ihan hyvässä vauhdissa. En aivan korvat sauhuten jaksa touhuta kuten usein oyssissa, mutta vähitellen :) Lukemisesta olen nyt jaksanut innostua enemmän kuin pitkiin aikoihin!

   Poista
 7. Täällä yksi uusi lukija! Parin päivän aikana luin kaiken tähän asti kirjoittamasi. Tuntui, että luki "vain" tarinaa kun noita vanhoja tekstejä luki, mutta nyt kun aloin seuraamaan "reaaliajassa", aloin jännittää puolestasi... Kaikkea hyvää siis minultakin! Toivon, että kaikki menee parhain päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin ja tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 8. Jaksamisia sulle kovasti sinne turkuun! Pidetään peukkuja pystyssä, että kaikki menisi hyvin :)

  VastaaPoista
 9. Kaniseerumista voi seurata horkkaa voi tärisyttää niin että
  ettei tahdo sängyssä pysyä. Minunkin systeri päästettiin
  eristyksestä aivan liian aikaisin ja ei se muutenkaan
  ollut niin tarkkaa hoitajia juoksi muilta osastoilta esim. lasten-
  osastolta, no huonosti siinä kävikin itse syöpä voitettiin
  mutta viiruksia ei. Lähde heti kun kynnelle kykenet Ouksiin,
  vaadi vaikka siirtoa siellä sinä saat parempaa ja tarkempaa hoitoa.
  Tsemppiä vain ps. systerillä oli hyvää aikaa 3 viikkoa siirron jälkeen,
  sitten se romahdus tuli sen 3 viikkoa itse Olin ne 3 viikkoa hänen
  rinnallaan ja huolehdin että homma hoitui kun jouduin lähtemään
  töihin se oli keskiviikko ilta ja hän jäi vielä sinne olisi pitänyt olla
  viikonlopun yli ja sitten tulla perässä mutta jo heti perjantaina
  hän soitti että oli kuumetta ja sitä sitten piisasi melkein 4 kk.
  Minua niin kaduttaa että jouduin jättämään hänet olisi pitänyt
  vain ottaa vaikka omaa lomaa mutta kun sitä ei ole varakas
  ja vielä perheellinen niin piti lähteä mutta jos olisin tämän tiennyt niin ennemmin olisin
  mennyt vararikkoon kuin menettänyt siskoani vieläpä sitä ainoaa.
  Kyllä sitä on katkera anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joten voin todeta kirjoituksestasi, että sinä aiheutit siskollesi kuumeen? Anteeksi, mutta en pysty lukemaan kyseistä tekstiä, koska siinä ei ole tarpeeksi välimerkkejä. Ei pahalla, mutta kirjoita oma blogisi siskostasi, niin ei tarvitsisi muita peloitella, anonyyminä kommentti -osastolla.

   Poista
  2. Muakin vähän ihmetyttää tuon anonyymin kirjoittelu. Kerrasta kyllä jokainen ymmärtää että hyvin ei käynyt, ja olen syvästi siitä pahoillani, mutta nyt lukijat voitaisiin keskittyä Hennan tsemppaamiseen!!
   H, paljon jaksamista, jotenkin joskus löysin blogisi ja koukutut. Toivon paljon enkeleitä matkaasi <3
   -Janika84

   Poista
  3. Jos sinä pidät tätä pelotteluna niin älä lue. Ne ovat ohjeita miten välttyä
   samanlaiselta kohtalolta. Yksinkertaistan jos vaikka silta on katkennut
   ei siitä pidä varoittaa kanssa ihmisiä vai Pitääkö takanatulevien kokea ns.
   oma kohtalo? Kysyn vain?
   Onneksi Henna on hienotunteinen ja ymmärtää mitä tarkoitan.

   Poista
 10. Häirikkö anonyymi ei ymmärrä, että Henna ei ole hänen sisko. Ja että vaikka hän on katkeroitunut, ei se muita auta, että katkeruudesta ei osaa päästää irti.

  Henna - jaksamista ja tsemppiä. Hurjien koettelemusten läpi oot jo selvinnyt. Ja selviät vastakin.

  VastaaPoista