maanantai 18. elokuuta 2014

Päivä 4

Aamulla minut kärrättiin ensimmäiseen sädehoitoon jo kello 07:40. Ennen sitä noin kuuden maissa minulle tuotiin taas useampi tippapullo ilmeisesti esilääkitykseksi. Seitsemän jälkeen nousin jo hoitamaan aamutoimiani ollakseni valmis ennen lähtöä. Varoin hieromasta itseeni ihorasvaa, koska siitä iho voisi kuulemma palaa pahasti.

Minut vietiin sädehoitohuoneeseen ja aseteltiin makaamaan samaiseen "muottiin", joka minulle tehtiin pari viikkoa aiemmin. Minuun laitettiin viisi anturia otsaan, keskelle rintaa, lantioon, reiteen ja sääreen. Niiden tarkoitus oli mitata sädetyksen tehoa. Varsinainen "sädehoitopömpeli" oli minusta noin neljän metrin päässä. Olin olettanut joutuvani jonkin laitteen sisään. Mutta hyvä näin. Niin pian, kun hoitajat poistuivat huoneesta suljin silmäni enkä tiennyt kuin kovasta surinasta ja luomieni läpi heijastuvasta valosta, että jotain tapahtui. Nukahdin heti ja havahduin välillä vain siihen, kun sänky käännettiin puolessa välissä hoitoa niin, että olin selin pömpeliin.

Hoito meni siis paremmin kuin hyvin. Jaksoin hyvin maata koko tunnin eikä aika edes tuntunut niin pitkältä. Huomenna hoito kestää vähän kauemmin, koska rintakehäni ympärille rakennetaan jonkinlainen suoja. Vielä neljänä aamuna sama setti ja sitten olisi tämäkin ohi!

Aamupäivän jaksoin touhuilla kaikenlaista, mutta iltapäivästä alkoi iskeä väsy ja vähän taas kehno olokin. Ei niin huono kuin viikonloppuna, mutta otin kuitenkin varulta lääkkeen, jotta olo ei menisikään niin huonoksi. Päiväunet jouduin ottamaan, mikä on minulle ollut osastolla harvinaista. Voihan olla, että viikon loppua kohden päiväunet alkavat käydä tutuiksi. Muita sivuoireita en onneksi ainakaan vielä ole havainnut. Ruokakin on maistunut hyvin.

Päivän labrat: hemoglobiini 136, trombosyytit 248, leukosyytit 8,8 ja neutrofiilit 8,40. Vieläkin siis näyttää aivan normaalilta, mutta siitä ne äkkiä romahtavat, kun on sen aika. Voi olla, että kun lopultakin huomisaamuna pääsen eroon Uromitexan-tipasta, joka siis sisältää kortisonia, arvot alkavat laskea hyvinkin pian.

4 kommenttia:

 1. <3 kauniita unia kun käyt uneksimaan :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kaikki sujuu yhtä hyvin huomennakin!

  VastaaPoista
 3. Nukkumalla aika ainakin kuluu nopeammin! :)
  Marsa

  VastaaPoista
 4. Jokainen hyvä päivä on niin plussaa. Tsemppiä!

  -pirkko-

  VastaaPoista