sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. joulukuuta

Torstai-iltainen käynti kotona teki enemmän kuin hyvää, vaikka jouduinkin vielä palaamaan sairaalaan ja onnistuin tuossa lyhyessä ajassa telomaankin itseäni: Oma pihamme oli niin liukas, että kaikesta varomisesta huolimatta kaaduin polveni varaan niin, että nyt polvessani on oikein nätti rupi ja mustelma! No, onneksi ei käynyt sen pahemmin, mutta nuo kaatumiset kyllä pelottaa nyt tavallista enemmän. Parit luunmurtumathan tästä huvista enää puuttuisi!

Luuydinnäyte otettiin perjantaina heti aamutuimaan. Sain noin tuntia ennen rauhoittavan lääkkeen, mutta en kyllä mene vannomaan oliko siitä mitään hyötyä. Toimenpiteessä minut passitettiin mahalleni, lääkäri tunnusteli lantioluustani oikean paikan ja puudutti sen ja seuraavaksi tunsinkin, kun jotain survottiin poraavalla liikkeellä luuhuni. Tämä ei vielä tehnyt varsinaisesti kipeää, mutta itse näytteenotto sai aikaa inhottavan vihlovan tunteen ja se jouduttiin toistamaan peräti kolmesti. Kaiken kaikkiaan homma sujui kuitenkin hyvin ja oli nopeasti ohi, pahempaan olin varautunut! Vielä cvk:n poisto, pari tuntia hengailua sängyssä, jotta pistokohta ei alkaisi vuotamaan ja olin valmis lähtemään kotiin. 

Kaikenlaista pientä on tullut touhuttua parin päivän aikana. Parin viikon makoilun jälkeen tuntuu, ettei levätä malttaisikaan, kun pitää tehdä tätä ja tuota. Väsykään ei iske niin herkästi kuin viimeksi kotona ollessani. Toki tähän lie vaikuttaa se, mihin suuntaan solutasoni on menossa; viimeksi ne olivat laskussa. Toki olen muistanut myös levätä, kun siltä tuntuu. Tiedän, että ne kotihommat eivät minua jätä! Mutta toisaalta nautin myös siitä touhuamisesta.

Tänään on ensimmäinen päivä joulukuuta. Ensimmäinen adventtisunnuntai. Nyt on jo lupa fiilistellä joulua eikö vain? Päätin tänä vuonna haluta kotiimme joulukuusen, joten sellaisen eilen hankimme. Tosin muovisen sellaisen, joka ei nyt aivan ole sama asia kuin aito kuusi, mutta onpahan helppo hoitaa! Eihän sitä sitten maltettu olla samantien kasaamatta. Tänä aamuna oli ihanaa herätä aikaisin, laittaa kaikki jouluvalot päälle ja istahtaa sohvalle koirat kainalossa katsomaan Tonttu Toljanteria :)

Onni on oma koti <3


3 kommenttia:

 1. Olehan varovainen, jos ulkona liikut, liukkaat näyttävät jatkuvan... Onnellisia jouluisia hetkiä teille! <3
  t. M 75

  VastaaPoista
 2. Ihanaa joulunodotusta teille! Toljanteri on vaan niin <3 Ehdottomasti jo saa fiilistellä joulua, senhän onneks saa päättää jokainen ihan itse milloin aloittaa. Jouluvaloissa on jotain lumoavaa. Koetetaan kestää pystyssä, järkyttävän liukasta taas :/

  VastaaPoista
 3. Olet lukenut blogiasia aika alusta alkaen. Laittaa miettimään elämänarvoja, että kyllä pitäis olla tyytyväinen pienistäkin asioista elämässä. Olen hoitoalalla opiskeleva ja työskentelevä niin on todella hyvä kun olet kirjoitellut jotain hoitajista/ lääkäreistä ja yleensäkin tiedonannosta. Laittaa miettimään omalla kohalla millainen hoitaja haluaa itse siis olla :) paljon voimia ja haleja toipumiseen <3 Rauhallista joulunaikaa sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista