maanantai 30. kesäkuuta 2014

Lisää suunnittelmia

Viime viikolla Turusta soitettiin uudestaan ja sovittiin infokäynti jo tälle viikolle. Tarkoitus on torstai-iltana mennä osastolle yöksi. Perjantana minulle tehdään aamusta ct-kuvaus ja info pidetään noin klo 13:00. Näin ollen seuraava nelarabiinijakso alkaa tämän päivän sijaan vasta ensi viikon maanantaina.

Tästä ja ensi viikosta onkin tulossa yhtä haipakkaa. Oysistakin on alkanut sadella puheluita ja kutsukirjeitä eri tutkimuksiin, jotka on tehtävä ennen kantasolusiirtoa: huomenna on ohjelmassa sydänultra, ensi viikon tiistaina hammaslääkäri ja seuraavana torstaina keuhkofunktiotutkimus. Viimeisimmässä on ilmeisesti tarkoitus ainakin puhallella PEF-mittariin? Mielenkiintoista nähdä onko lukema yhtään kohentunut viimevuotisesta!

Ensi viikon jälkeen minulle jää onneksi vielä muutama viikko aikaa rauhoittua ja valmistautua henkisesti tulevaan. Perjantaina saan luultavasti jo tietää, mikä luovutuspäivä tulee tarkalleen olemaan. 

Tällä hetkellä mietin lähinnä sitä, missä kunnossa tulen olemaan tuon kuukauden ajan, kun odotan luuytimen "uudelleen käynnistymistä". Onko tila lainkaan verrattavissa tavalliseen matalasoluvaiheeseen vai miljoonasti pahempaa? Tätä olen pähkäillyt samalla, kun olen keksinyt itselleni viihdykettä mukaan otettavaksi: käsitöiden lisäksi aion aloittaa ilmaisen netflix-kuukauden; näin minulla tulee olemaan paljon sarjoja ja elokuvia katsottavana. Lisäksi minulla on koneella muutama e-kirja ja pari peliäkin. Saas nähdä kuinka paljon jaksan noista innostua. Luen yleensä mieluummin painettuja kirjoja enkä ole aikoihin jaksanut innostua peleistä, mutta eihän sitä tiedä, jos aika käy muuten pitkäksi! Myös skype tulee olemaan kova sana yhteydenpidossa läheisiin. Elämäni tulee siis aika pitkälti olemaan tietokoneen varassa, mutta jospa nämä virikkeet auttaisivat pitämään mielen virkeänä!


4 kommenttia:

 1. Hei, yksilöhuoneessa on seinällä tv ja siinä dvd-soitin, leffoja kannattaa niinkin ottaa mukaan. Tasapainolauta voisi olla hyvä ja vaikka joku venyttelyohjelma, liikkuminen ja kevyt venyttely eristyksissä tekee hyvää. Varaa pieneen jääkaappin raikkaita juotavia, joita saat luvalla juoda. Keittiöstä voi tilata ekstra-annoksia, jos ruokahalu menee. Villasukkia ja unimyssyjä... Sivuoireisiin löytyy helpotusta ja hoitajat ovat ystävällisiä ja apua löytyy. Ylimmässä kerroksessa näkymä on ihan kaunis yli kaupungin. Tsemppiä ja rohkeutta ja kärsivällisyyttä odotukseen ja eristykseen!

  VastaaPoista
 2. Hei! Äänikirjat oli mulle pelastava ajanviete, silloin kun en jaksanut lukea tai edes katsoa mitään. Niitä kun voi kuunnella vaikka puoliunessa... Suosittelen!
  Marsa

  VastaaPoista
 3. Minusta siirron jälkeen on normaali matalasolutila, omat kantasoluthan on nollattu. En ajatellut sitä sen kummemmin, noudatin ohjeita, joita sain ihanilta/ammattitaitoisilta kanssaeläjiltä. Kyllä sitä odotettiin solujen nousua porukalla, kesti vaan tavallista pitempään ja ykskaks nousivat reippaalla tahdilla, kaikki on niin yksilöllistä ja samalla jotenkin herkkää :) Elä liikaa huolehdi tulevasta, olet lähdössä tulemaan TERVEEKSI, tsemppauksin + nokka kohti menosuuntaa :):):)

  VastaaPoista
 4. Hei, miten Turussa meni? :)

  VastaaPoista