tiistai 3. kesäkuuta 2014

Suunnitelma

Kiitos kaikille, jotka ovat jakaneet kokemuksiaan kantasolusiirrosta - puolesta ja vastaan. Muutamakin on kysynyt, miksi minulle lähdetään tekemään juuri allogeenista kantasolusiirtoa. Jonkunlainen käsitys minulla itselläni jo asiasta oli, mutta kysyin tänään lääkäriltä vielä kerran tarkennusta asiaan, jotta osaisin selittää asian oikein.

Kuten varmaan joskus aiemminkin olen kertonut sairauteni on käytännössä sama kuin akuutti lymfaattinen leukemia. Jos tautia olisi luuytimessäni, voitaisiinkin puhua suoraan leukemiasta. Koska näin ei kuitenkaan ole, puhutaan lymfoomasta. Joka tapauksessa sairauttani on alusta asti "kohdeltu" ja hoidettu kuten leukemiaa eikä all:n kantasoluhoidossa koskaan käytetä omia vaan nimenomaan vieraita soluja. Olihan mahdollisimman vaikeasti selitetty! (:

Ainakin minun kohdallani allogeeninen kantasolusiirto tarjoaa myös yhden edun autologiseen verrattuna: Tuumori on yhä suuri ja luultavasti myös aktiivinen. Jos kaikkien esihoitojenkin jälkeen tätä aktiivisuutta vielä olisi,  minuun siirrettyjen vieraiden kantasolujen pitäisi "hyökätä" syöpäsoluja vastaan ja tuhota niistä loputkin. Tämä on tavoite. Lääkärin mukaan siirto on hyvä tehdä nyt, sillä jos hoitoni jätettäisiin tähän ja tauti uusiutiusi - kuten todennäköisesti tapahtuisi - ennusteeni olisi jo paljon huonompi kuin se nyt on.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan hoitoni jatkuvat siis maanantaina nelarabiinilla. Sitä ennen perjantaina  ja vielä maanantaiaamuna ennen lääkkeen antamista kontrolloidaan maksa-arvot, koska ne ovat tällä hetkellä hieman koholla (ALAT: 96). Sitä ne ovat kyllä olleet enemmän tai vähemmän koko ajan mm. sytostaateista ja antibiooteista johtuen, mutta aina onneksi laskeneet omia aikojaan. Nelarabiinia tiputetaan kolmena päivänä: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina ja sitten odotellaan taas matalasoluvaihetta. Näitä hoitoja tulisi yhteensä kaksi. Näin ollen jos, siis JOS kaikki menisi hyvin ja suunnitellusti, kantasolusiirto ajoittuisi elo-syyskuulle.

Mutta askel kerrallaan. En aio liikaa murehtia enkä pähkäillä tulevaa vaan nauttia nyt näistä muutamasta kesäpäivästä ennen sytokuurin alkua.

11 kommenttia:

 1. Näin on, eletään nyt ja tätä aikaa, hyppää selekään ja mennään...positiivisin ajatuksin ja meininkein ♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Hyviä uutisia! Voimia ihan hirveesti jatkoon!

  VastaaPoista
 3. Kaikki aikanaan ja niinkuin totesit: askel kerrallaan, tulevaa ei kannata miettiä liikaa etukäteen! Hyviä vointeja sinulle! Nauti nyt täysin siemauksin kesästä ja tulevista helteistä!

  VastaaPoista
 4. Nenna, sinähän puhut jo kuin asiantuntija! Miten olet noin koosteinen ja rauhallinen, on käsittämätöntä. Olet VAHVA. Olet selviäjä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukavan kuuloinen adjektiivi tuo "koosteinen" :)

   Poista
 5. Kuulostaa hyvälle suunnitelmalle ja toimivalle ajatukselle! Tsemppiä ja voimia Savosta!

  VastaaPoista
 6. Kaikkea hyvää sinulle!!
  t. lukijasi

  VastaaPoista
 7. Täällä koko ajan hengessä mukana odottelen uuden suunnitelman toteutusta. Halistus

  VastaaPoista
 8. Tulkaa sitten viekää vaikka tuhkat pesästä, mut minä nautin kesästä...
  Ilonpilkahdus jokaiseen päivääsi!
  Marsa

  VastaaPoista
 9. Hyvä kuulla että tämä kantasolusiirto ajottuu kesälomien jälkeen, silloin on hyvä ja
  oma vakihenkilökunta paikalla. Mätäkuukin on ohitettu.
  Nauti kuitenkin kesästä ja antaudu kohtalon vietäväksi.
  Kaikkea hyvää ja onnea sinulle. T:Päivi

  VastaaPoista
 10. Viisi vuotta sitten saimme tiedon joka johti pojallamme allogeeniseen kantasolusiirtoon, hän oli siirron aikana syksyllä 5v. ja sairasti Allia. Syynä oli liian hidas hoitovaste. Kaikki pelot joista kirjoitat ovat tietysti tuttuja ja tosiasioiden edessäkin tuli epäiltyä onko tämä oikea ja paras vaihtoehto. Uusiutumisen riski oli niin suuri että oikeastaan vaihtoehtoja ei ollut. Kaikki meni hyvin, vaikka tuli polyoomaa, vyöruusua, haavaumia, sammasta ,ripulia jne. Tietysti lapsilla elimistö uusiutuu vielä nopeammin ja siksi heidän kestokykynsä on parempi, mutta olethan sinäkin hyvin nuori. Hyljintäreaktio tuli vain iholle joka hävisi sairaalassaoloaikana. Vältyimme siis kaikilta suuremmilta vitsauksilta ja poika voi tänä päivänä erinomaisesti, joten toivotan sinulle rohkeutta, voimaa ja kaikkea hyvään tulevaan!

  VastaaPoista