tiistai 29. heinäkuuta 2014

Turku osa 2

Eilen pyörähdin toistamiseen Tyksissä sädehoidon suunnittelussa. Taas tuli vähän sellainen tunne, että ihanko tosissaan piti parin tunnin takia sinne asti raahautua. Mutta ei se nyt auta kuin asennoitua siihen, että tulevan vuoden aikana on vielä monta reissua edessä. Toisaalta oli mukavaa päästä Mikan kanssa kahdestaan vähän reissaamaan.

Tyksissä tapasin sädehoitoklinikan lääkärin, joka kertoi minulle tulevasta hoidosta ja sen mahdollisista haitoista. Saan sädetystä 18. - 22.8. eli viitenä päivänä, ja hoito kestää kerrallaan noin tunnin. Tuo oli minulle uusi tieto, että yksi kerta kestää noin pitkään. Olen aina kuullut sädehoidon kestävän vain muutamia minuutteja. Mutta nyt onkin kyseessä koko vartalon sädetys. 

Lääkärin tapaamisen jälkeen oli vuorossa varsinainen suunnitteluvaihe. Minut aseteltiin makuulle jonkinlaisen muovipatjan päälle kylkiasentoon, jossa tulen olemaan hoitojenkin aikana. Kun pääsin hyvään asentoon, jossa arvelin kykeneväni olemaan kokonaisen tunnin, päästettiin patjasta ilmat pois niin, että siihen jäi vartaloani myötäilevä muotti. Näin varmistetaan, että olen jokaisen hoitokerran aikana samassa asennossa. Tämän jälkeen edelleen samassa asennossa ollessani keuhkoistani otettiin kuvia ja rintakehääni merkittiin tussilla pisteitä, jotka lopuksi tatuoitiin ihoon. Ilmeisesti tuumori jäi noiden pisteiden sisään.

Sellainen reissu. Varsinainen hoitoon lähtö lähestyy lähestymistään. Kyllähän se välillä jännittää ja käy mielessä sekin vaihtoehto, että kaikki ei mene odotetusti. Mutta pääosin olen ollut ihan hyvillä mielin ja suunnitellut lähinnä mitä käsitöitä ehtisin tehdä kuukauden aikana, heh. Näyttäisi nyt siltä, että tekemisen puute ei ainakaan pääse yllättämään, kunhan vain pysyisin hyvässä kunnossa.

Päätin, että haluan sittenkin lähteä käymään vielä Suomussalmella, vaikka alkukesästä ajattelin, etten halua ottaa turhia riskejä, että vielä saisin jonkun infektion. Mutta olen viime viikot voinut hyvin ja jaksanut Turun reissutkin ongelmitta, joten miksi en lähtisi vielä kerran kotikulmilleni ja tapaamaan siellä asuvia sukulaisiani ja ystäviäni. Seuraavasta kerrasta kun ei tiedä, milloin pääsen lähtemään. Reissuun on tarkoitus lähteä huomenna ja palailla kotiin viikonloppuna. 


8 kommenttia:

 1. Mukavaa matkaa ja nautinnollisia kesäpäiviä!
  Marsa

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea käydä vielä kotikulmilla! Itsellä oli ennen siirtoa sellaiset fiilikset että tuli nähtyä ja käytyä läheisten luona ns. hyvästelee vaikken sitä heille ääneen sanonutkaan. Tein myös avopuolisolle kirjeen jossa ohjeistin häntä kuinka toimia säästöjeni suhteen jos minulle käy huonosti. Karua että me jo näin nuorina joudumme näin konkreettisesti kuoleman kanssa kasvotusten. Mutta siitä se siirto sitten lähtee etenemään päivä kerrallaan ja hoitohenkilökunnan ympäröimänä ei sitä kamalinta asiaa enää niin ajattelekaan vaan keskittyy siihen että homma saadaan ohi, ja pian pääsekin jo kotiin! Voi sitä hetkeä kun voit tännekin blogiin sitten kirjoittaa ja kertoa meille lukijoille että ohi on!! Paljon tsemppiä!! -ansku-

  VastaaPoista
 3. Mukavaa reissua ja voimia ja tsemppiä hoitoihin.

  VastaaPoista
 4. Kun käyt kotona niin se on iloinen jälleen näkemisen tapahtuma.
  Keräät sieltä oikein koko suvun voimalla voimia sinulle sinne taisteluun.
  Älä anna pelon haitata vaan mee tultapäin ja nouse kuin Fenixlintu lentoon
  ja elämään. Yksi hoidonkulmakivi on myös tahto isolla T:llä jos sen menettää niin on
  koko peli menetetty joten älä anna periksi missään vaiheessa.
  Me kaikki blogisi seuraajat annetaan sinulle voimia ja sisua.
  T: Päivi

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä, että lähdit käymään kotikulmilla. Saat sieltä varmasti vielä lisäenergiaa tulevaan. Täälläkin seurataan kuulumisiasi ja ollaan hengessä mukana kannustavin ajatuksin. Tsemppiä!

  Terveisin pirkko

  VastaaPoista
 6. Tiedätkö vielä millä solunsalpaajalla sinua aiotaan hoitaa sädetyksen lisäksi? Sendoxanilla? Tutulleni on myös tehty kantasolusiirto, hän sai ensin solunsalpaajaa ja sitten oli sädehoitoa ennen siirtoa. Hoidot oli rankkoja, mutta lopulta hän toipui ja voi nykyään hyvin.:) Jaksamista ja paranemista sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan ainakin syklofosfamidia, jota olen saanut ennenkin. Taisihan siinä ohjelmassa jotain muutakin olla, kerronpa näistä lisää myöhemmin :)

   Poista
 7. Paljon voimia ja positiivista energiaa taisteluusi, olet vahva nainen! Olet ajatuksissa.

  VastaaPoista