lauantai 12. heinäkuuta 2014

Viime viikon kuulumisia

Viikko on kulunut taas sairaalan ja kodin väliä ravatessa. Maanantaina aloitettiin viimeinen nelarabiini-jakso - ja toivottavasti nyt jo viimeinen hoitojakso Oyssissa ikinä! Ei sillä, että saamani hoito olisi ollut huonoa. En vain halua löytää itseäni sieltä taas letkujen päässä!

Tällä kertaa maanantaisen tiputuksen jälkeen sovittiin, että minun tarvitsisi tulla seuraavan kerran osastolle vasta keskiviikkona seuraavaan tiputukseen ja siitä seuraavan kerran perjantaina. Tosin tiistaina jouduin kuitenkin käymään hammaslääkärissä ja torstaina keuhkofunktiossa. 

Hammaslääkäri totesi, että muutama reiänalku pitää paikata ja se on edessä huomenna maanantaina, hui! En edes muista milloin viimeksi olisin joutunut hammaslääkärin penkkiin paikattavaksi! Kirurgikin vilkaisi viisaudenhampaitani ja totesi, ettei niille nyt aleta tehdä mitään. Toivottavasti niistä ei tule ongelmaa siirron aikana.

Keuhkofunktiossa mitattiin keuhkojeni tilavuutta ja toimivuutta. Ohjeiden mukaan piti puhallella rauhallisesti ja nopeasti, pidätellä hengitystä jne. Omasta mielestäni jaksoin kaikki testit hyvin, mutta en ole vielä kuullut lääkäriltä miten se loppujen lopuksi meni. Tulokset eivät kuitenkaan vaikuta siirtoon ryhtymiseen. Turussa lääkäri sanoikin, että keuhkot lienee hyvässä kunnossa; en muuten kulkisi koirien kanssa lenkillä! Ja se on aivan tosi, viime kesää ajatellen...

Nyt sitten odotellaan Turkuun lähtöä. Sitä ennen ohjelmassa on huominen hammaslääkäri, sädehoidon suunnittelu Turussa 28.7. ja vielä PET-kuvaus 11. elokuuta. 14. päivä lähdenkin jo hoitoon. 

11 kommenttia:

 1. Hirveän paljon tsemppiä ja jaksamista! On se kumma miten paljon voi tuntemattoman ihmisen puolesta toivoa kaikkea hyvää ja enkeleitä matkalle. :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä hammaslääkäriin... Se on mullakin aina kynnyksen takana sinne meno. Bakteerivaaranko takia ne paikataan?
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin meni lopulta, vaikka kyllä jännitti! Siirtoon lähtiessä tosiaan pyritään minimoimaan kaikki infektioriskit, joten hampaidenkin on oltava kunnossa :)

   Poista
 3. Voimia ja enkeleitä jokaiseen päivääsi! <3

  VastaaPoista
 4. Kovasti paljon voimia Sinulle!
  Archie

  VastaaPoista
 5. Kyllä sinua moni ajattelee. Tämä sinun blogisi on kuin kirja, johon tulee uusi luku aina uuden postauksesi myötä. Kokonainen vuodenkierto.

  Parasta toivon sinulle! t. Pirjo

  VastaaPoista
 6. Mikä sinun huoneen numero on siellä Tyksissä?
  Muuten se vaskuportti aiheutti infektion minun siskolle,
  hänellä se oli reilut vuosi ja sitä ei huuhdeltu välissä,
  ihmettelinkin sitä mun siskolle johon hän että kyllä
  ne tietää mitä tehdä älä huolehdi siskokulta. Ei tienneet silloin
  mutta ovat varmasti ottaneet opiksi ja se mahdollisuus on nyt pois
  suljettu onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla huone 8 edellisellä reissulla, mutta tuskin on sama kunhan sinne hoitoon lähden. Joo, portin huuhtelusta pitää kyllä huolehtia!

   Poista
 7. Kiitos kuulumisistasi!

  Hienoa, että Turun käynti rauhoitti mieltäsi. Itselläni on ehkä pieni operaatio edessä, ja jännittää, vaikka mun toimenpide ei ole mitään sun tulevaan verrattuna. Mut jospa mullakin auttaisi, kun tilanne selkityisi.

  Hyvää vointia!

  Tiina

  VastaaPoista
 8. Luin blogisi yhdeltä istumalta alusta loppuun. Tahdon toivottaa kovasti hyvää sinulle jatkoon.

  Olen kanssasi saman ikäinen(meillä on vain kuukausi ikäeroa)ja tarinasi on koskettanut minua kovasti.

  En osaa pukea ajatuksiani järkevästi sanoiksi, muista että meitä on paljon jotka sinua henkisesti tsemppaa ja ajattelee sinua lämmöllä!

  VastaaPoista
 9. Täällä myös uusi lukija. Muutamalla lukukerralla luin blogisi läpi. Kaikkea hyvää sinulle toivoen

  Heidi

  VastaaPoista