perjantai 24. tammikuuta 2014

Raitista ilmaa!

On se vain ihmeellistä millainen vaikutus raittiilla ulkoilmalla on ihmisen mielialaan ja koko vointiin. Nytkin, vaikka solut alkavat olla jo aika pohjalukemissa, olo on mitä loistavin ulkoilun jäljiltä. Vaikka aluksi kehtuuttikin lähteä. Onni on nuo kaksi innokasta lenkkikaveria (ja yksi vähemmän innokas sillon tällöin), jotka eivät anna periksi vaan ulos on päästävä!

Kaipaan kovasti viimetalvisia pitkiä kävelyreissujamme koirien kanssa. Ei ollut mitenkään harvinaista, varsinkaan vielä työttömänä ollessani, että lähdimme vain kävelemään määränpäänä tuntematon ja takaisin kotiin löytäessämme huomasin aikaa kuluneen  kolme-neljäkin tuntia. Oli hauskaa etsiä uusia reittejä ja kokeilla minne mikäkin polku johtaa, ilman kiirettä minnekään. Aurinkoinen ilma, pakkasta sen verran, että toppavaatteiden alle riitti vain ohut vaatekerros ja kanssalenkkeilijöitä harvakaseltaan jos ollenkaan - täydellistä. Juuri sellaista oli nyt koirapuistosta kotiin taapertaessani, siksi varmaan viime talvi tulikin mieleeni. Aivan tuollaisiin lenkkeihin minusta ei kuitenkaan taida vielä olla, mutta sitä kohti mennään.

Kävelyvauhtinikaan ei ole vielä aivan entisen veroinen vaan kävellessäni annan mielelläni koirien nuuskutella (ja sitä haisteltavaahan riittää!) niin, että minulla on aikaa hengitellä rauhassa. Hengittäminen. Siitä olen oppinut nauttimaan enkä pidä sitä enää itsestäänselvyytenä. On mitä mahtavin tunne saada vetää keuhkot täyteen raitista ilmaa - ongelmitta. Ja kireämmillä pakkasilla se tuntui jostain syystä vielä paremmalta.

Kevättalven lähestyessä tulee tekemään vieläkin tiukempaa makoilla osastolla ja katsella ikkunasta ulkoa kantautuvaa auringonpaistetta. Tuskaa lisää tieto siitä, että koirat odottavat kotona myös ulospääsyä. Kunhan hoidot ovat viimein ohi, tulen niin korvaamaan koirille ja itselleni kaiken menetetyn ajan ja ulkoilun ilon. Kesään mennessä haluan olla vähintäänkin entisessä kunnossani. <3

5 kommenttia:

 1. Kivaa että nautit pienistä onnenpipanoista
  Joita aikaisemmin piti itsestään selvänä.
  Muuten jos olet syöpäjärjestön jäsen niin
  Voit hakea tukea hoitoihin toinen josta voit hakea on ray. Käy niiden sivuilla niin saat lisätietoa. T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Syöpäsäätiön avustusta olenkin jo hyödyntänyt :)

   Poista
 2. Semmoset ihmiset joilla pyyhkii hyvin ja on hyvä
  Kuukausi palkka ja eivät sairasta eivät ymmärrä
  Sellaista ihmistä joka ei tienaakkaan niinkuin
  He itse. Pitäis tajuta että olet niin nuori
  Ihminen että missä välissä olisit tienannut
  Hyvät sairauspäivärahat sitäpaitsi kaikilla
  On kulunsa joka ikinen kuukausi sairaalla
  On vielä lisälastina sairauskulut.
  T. Päivi
  Ps. Tämä oli sille joka kritisoi että me köyhät
  kehdataan valittaa hoitomaksuista kuollako pitäis?

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla että jaksat ulkoilla ...Kyllä tosi on että ulkoilma antaa voimia .Oikein hyvää jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kun taivalletaan yli sumuisten vuorien ja saavutaan laaksoon, ihanaa, minä tulin tänne kaikkien kokemuksieni jälkeen, yes, yes, yeeees hentona, mutta VAHVANA! positiivisinajatuksin Kyllikki  VastaaPoista