tiistai 21. tammikuuta 2014

Kuumeilua

Tämä osastoreissu on sujunut vallan "rattoisasti": Lauantaista asti olen lähinnä nukkunut. Sunnuntain vastaisena yönä nousi kuume peräti 39,2 asteeseen. Osasin kyllä odottaa pientä kuumeilua sytostaattien vaikutuksesta, mutta en aivan noin kovia lukemia. Voin kertoa, ettei olo ole ollut mikään loistava. Lisäksi minua on vaivannut inhottava pahoinvointi - juuri, kun olen ehtinyt kehua kaikille, ettei minun ole tarvinnut moisesta kärsiä! Kai se piti sekin sitten kokea. Kaikki johtuu kuulemma saamastani jättimäisestä sytarabiini-annoksesta.

Tänään oloni on ollut hyvä ja pystyin jopa syömään vaikeuksitta. Aamulämpö oli kuitenkin vielä 38, joten minua ei päästetä vielä kotiin. Pettymys oli tietenkin taas suuri, mutta tietenkin on parempi ottaa varman päälle, ettei ainakaan tarvitsisi heti lähteä päivystyksen kautta takaisin. Luultavasti joudun kuitenkin tulemaan osastolle jo viikonlopuksi, ainakin jos neljännen hoitojakson jälkeisiä päivityksiäni on uskominen. Pitää yrittää nauttia niistä vähäisistäkin kotipäivistä. Ja koettaa jälleen kestää tuleva infektio ja laahaavat veriarvot, jotka venyttävät seuraavankin osastoreissun ties kuinka pitkäksi. Ja jättää käteen taas jättilaskun. Ei ole mitään ilmaista tämä "hotellielämä".

Vaan kaikki tämä on kohti parempaa ja lopullista kotiinpääsyä. Ainakin toivottavasti. En malta odottaa sitä päivää, kun lääkäri viimeisen kerran antaa luvan lähteä osastolta. Kunpa vain vastoinkäymiset olisivat jo tässä eivätkä tulevat hoitojaksot toisi mukanaan enää suurempia yllätyksiä. 

6 kommenttia:

 1. Niihin jättilaskuihin voit neuvotelle sairaanhoitopiirin laskutuksen kanssa maksusuunnitelmaa. Osaston sosiaalityöntekijä neuvoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, on omia kokemuksia, kaikesta selviää kunhan ottaa yhteyttä asianomaisiin henkilöihin, päätä ei saa pistää pensaaseen.

   Poista
 2. On se niin väärin että vakavasti sairas ihminen joutuu vielä
  huolehtimaan että riittääkö rahat, niinkuin ei jo ennestäänkin
  ole vaikeaa. Sairaalan sosiaali/kuraattori auttaa sinua
  hakemaan erinäisiä etuuksia joista tavallisella ihmisellä
  ei ole hajuakaan. Kelahan ei missään nimessä neuvo he
  eivät ole informaatio velvollisia. Joskus tuntuu että onko noissa
  virastoissa ohjelmoidut robotit töissä, inhimillisen pilkahduksen
  näkee jos on lasisilmä kyseisellä virkaijialla.

  VastaaPoista
 3. Hei. On tosi surullista , että sinulla on syöpä ja hoidot on kovia. Mutta tätä valitusta maksuista en ymmärrä. Maksukatto on noin 670 euroa vuodessa pkl ja osastohoidosta ja sen jälkeen ilmaista.
  Tämän syövän hoito tutkimuksineen on allista,tehohoito, kalliit sytostaatit, kaikki päivystyshoidot, paljon henkilötyövoimaa tarvitaan. Osastohoito maksaa monta sataa euroa päivässä oikeasti,siihen kuuluu lab.kokeet, lääkärit,hoitajat siivous, konekirjoitus, päivystysarviot ym. Koko syövän hoito monta kymmentä tuhatta euroa.
  Tosiasia on, ettei meidän valtiolla jatkossa ole rahaa toteuttaa kaikkia hoitoja. Hoidot kehittyvät ja kalliita hoitoja kehitetään. Priorisointia tarvitaan. Nuorten syövät hoidetaan, entäs eläkeikäiset ym. Tällaisia asoita joutuvat politikot ja meidän valitsemat kansanedustajat miettimään, mistä rahat kaikkeen?
  Ö
  toivotan hyvää ja parempia päiviä sinulle. Tärkeintä on että hoidot auttaisivat paranemaan syövästä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja esille tuomistasi tärkeistä pointeista. Pieni huomautus vain, että maksukaton täyttymisen jälkeen osastohoito ei suinkaan ole ilmaista, mutta laskevat sentään puoleen. Ymmärrän, että hoitoni on kallista ja olen pahoillani, että ilkeän valittaa maksuista. Kirjoitan tätä blogia vain omasta näkökulmastani ja valitettavasti tämä rahanmeno ei hirveästi tässä vaiheessa naurata kuten ei tämä koko tilanne muutenkaan. Tärkeintä nyt toki on, että saan hyvää hoitoa ja paranen, maksoi mitä maksoi.

   Poista
 4. Voimia! Maksut on kauheita. Olin itsekin osastohoidossa alkuvuodesta. Sinulla on ollut uskomattoman pitkät hoitojaksot. Toivottavasti pääset pian tai edes välissä kotiin! T. Kanssapotilas

  VastaaPoista